Home > Computers > Servers not showing up in WSUS

Servers not showing up in WSUS

So the issue is that I would only see one Terminal Server in WSUS at a time. I would see SERVER1 but then later I would only see SERVER2. Then a little later only SERVER3 & so on & so on.

I thought the issue may be that they all had the same machine SID. To verify this I used a good ole Sysinternals tool called psgetsid. I ran the following command against each server:

psgetsid \\servernam1 >> sids.txt

Looking through the text file confirmed that they did all have the same SID. Turns out all the Terminal Server were based off of a single image & weren’t Syspreped correctly.  Is Syspreped a word? Anyway, they all had the same SID. (Hey I didn’t do it).

The fix is pretty simple. On each server, browse to HKLM\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\WindowsUpdate. Delete the values named PingID, SusClientID & SusClientValidation. Now restart the Automatic Update service. Give it a minute then run the following command:

wuauclt /resetauthorization /detectnow

The server should now show up in WSUS.

Advertisements
Categories: Computers Tags:
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: